O Ninočki/O meni

The body is the womb of the soul.

A begging bowl for spirit.

~Gabrielle Roth

Ninočka je mjesto podrške ranjivom razdoblju tranzicije (kakvi su između ostalog i trudnoća, porod i postpartum) u kojem postoji veliki potencijal da preuzimajući odgovornost za vlastito tijelo (porod i život), vraćajući se natrag kući u vlastito tijelo, kroz ranjivost dođemo do vlastite snage.

I nije nam cilj imati savršen porod, biti savršena majka, otac ili savršeno ljudsko biće, bitan je put, prihvaćanje vlastitog nesavršenog iskustva i negdje na tom putu otkriti ljubav prema sebi koja razbija ideju uspjeha u zamjenu za dublju istinu, poniznost i radost života.

Život je neprestani ciklus začeća, trudnoća, poroda, postpartuma… kontrakcija, ekspanzija, udaha izdaha..pa ipak neke naše trudnoće i porodi…. trebaju svjedoka, trebaju podršku.

Trudnoća, porod, babinje i majčinstvo/roditeljstvo dio su ženina života i nisu izdvojeni od ostatka ženina života. To su intezivna tjelesna, emocionalna, mentalna i duhovna iskustva. Tijelo i um su povezani. U porod/majčinstvo/roditeljstvo nosimo sva svoja iskustva, sve naše rane, strahove, uvjerenja, očekivanja…

O meni

Za početak…

Ja sam Ivana Pojatina, majka četvero djece, plesačica, porođajna i postpartum doula, porođajna edukatorica i praktičarka integrativno tjelesno orijentirane terapije.

…tako je nastala Ninočka…

U potragu za sobom krećem kroz vlastito tijelo, kroz trudnoće, porode, majčinstvo, ples i integrativno tjelesno orijentiranu terapiju. Tako se rodila Ninočka. Kroz tijelo, tijelo koje zna, tijelo koje priča… i nije uvijek ugodno…

I neprestano se iznova rađam i otkrivam kao majka, žena, plesačica, doula. Tijelo kroz pokret, glas i dah put je prema jasnoći, istini, radosti, užitku i Bogu. Tijelo zna, tijelo priča i tijelo me vodi, ja slušam i slijedim.

Tijelo je mjesto gdje sve počinje. Ono nam priča kroz osjete, u tijelu je bol, ali i užitak.

Tijelo je prolaz koji nas spaja s našom unutrašnjom primalnom mudrošću, a isto tako i prolaz koji nas povezuje sa svime što jest. Tijelo je prolaz kroz koji život dolazi na ovaj svijet. Tijelo rađa. Naša su tijela čudesna…, pa ipak većinu vremena nismo u svojim tijelima. Živimo u glavi.

Ne biti u tijelu znači biti odvojen od sebe i od života. Navike mogu prekriti bol. Snažna želja za utjelovljenjem postoji u svakome od nas. Svjesnost o tijelu moćan je alat iscjeljenja. Želimo biti živi u svom tijelu, želimo živjeti punim plućima u vlastitom iskustvu. Povezati se sa svojim tijelo osjećaj je direktnog iskustva sebe.

Porod zahtijeva da se vratimo u tijelo. Trudnoća je poziv. Vraćanje tijelu, svjesnost o tijelu je osnovni dio pripreme za porod.

Život nas zove u tijelo. Da bi živjeli potpuno, radosno i slobodno, život zahtjeva od nas da se vratimo tijelu.

Obrazovanje i edukacija:

 • Postdiplomski program Centra za integrativni razvoj – u tijeku
 • Učilište Arimed – edukacija iz klasične, prenatal i rain drop tehnika masaže, limfna drenaža – 10–12/2020
 • Physiologic Baby Care by Rachele Garcia Seliga – 11/2020
 • Tečaj abdominalne masaže (tehnike Chi Nei Tsang, Ayurveda, Mayanska masaža abdomena) – 9/2020
 • Infant Microbiome and Epigenetics Microbirth Online Course – 9/2020
 • Birthing from Within – Heart of Mentoring – 7/2020
 • Basic Introduction in the Somatic Experiencing  – 6/2020
 • Birth Trauma for Birth Workers with dr. Erin Bowe – 5/2020
 • Newborn Mothers Postpartum Doula training s Juliom Jones – 2/2020
 • B DOULA obuka za doule – 10/2019
 • Chidbirth Educator Course ( Erasmus 3P+: Edukacija za pozitivnu trudnoću, porod i babinje  9/2018 – 5/2109)
 • Centar za integrativni razvoj – trening u integrativnoj tjelesno orijentiranoj terapiji i osobnom  razvoju  – 2015- 2019
 • Paramana doula obuka s Michelom Odentom i Lilianom Lammers  1/2010
 • Razne Rodine edukacije i konferencije o dojenju, porodu i roditeljstvu od 2007.

Planirajmo ovo putovanje zajedno!