Usluge

PRAKSA INTEGRATIVNO TJELESNO ORIJENTIRANE TERAPIJE U PRIPREMI ZA TRUDNOĆU, POROD, POSTPARTUM, MAJČINSTVO I RODITELJSTVO

 

Kao porodna i postpartum doula, porođajna edukatorica i praktičarka integrativno tjelesno orijentirane terapije nudim podršku u pripremi za trudnoću, u trudnoći, za  porod, babinje, matresence (odrastanje majke/postajanje majkom), patresence (odrastanje oca/postajanje ocem) i kroz druga intezivna i zahtjevna razdoblja života.

Moje usluge su fleksibilne i prilagođene potrebama pojedine osobe, srećemo se na mjestu gdje jeste na svome putu.

UTJELOVLJENA EDUKACIJA/PRIPREMA

Što danas žena mora znati da bi svjesno rodila i imala pozitivno, zadovoljavajuće iskustvo trudnoće i poroda u kojoj su trudnoća i porod medicinski događaji izdvojeni od ostatka ženina seksualnog života.

DOULA PRIPREMA I PODRŠKA

Trudnoća, porod, babinje i majčinstvo/roditeljstvo dio su ženina života i nisu izdvojeni od ostatka ženina života. To su intezivna tjelesna, emocionalna, mentalna i duhovna iskustva.

savjetovanje i podrška

Povratak u tijelo je intenzivno iskustvo koje duboko prožima samu srž žene, kako se nositi sa cijelim iskustvom, kako se pripremiti, kako uopće znati što očekivati? To su pitanja na koja dajem odgovore cijelim putem. 

Što znači doula podrška?

 

Doula podrška je kontinuirana i uključuje: jedan na jedan pripremu za porod, poruke i pozive, pratnju na porodu i planiranje babinja.

Pripreme za porod

Savjeti, priprema i prolazak sa ženom kroz svih devet mjeseci njene trudnoće. 

Poruke i pozivi podrške

U svakom trenutku i kao stručnjak i kao moralna potpora za bilo koju nedoumicu tijekom trudnoće i postpartum.

Pratnja na porodu

U tom bolnom ali nevjerojatnom procesu, s vama ruku pod ruku. 

Planiranje babinja

Podrška u prvim, najtežim tjednima oporavka nakon poroda.

Postpartum njega majke

Za što lakši oporavak majke i njeno privikavanje na bebu i brigu o tom malom, tek rođenom biću. 

Savjetovanje

Nedoumice vezane uz trudnoću, tijek, porod, oporavak i sve što bi vas moglo zanimati i mučiti, tu sam da Vas saslušam i posavjetujem 

The purpose of childbirth preparation is to prepare mothers to give birth-in-awareness, not to achieve a specific birth outcome.

 – Pam England

Razvoj mojih usluga i što točno znače?

Prvotno se rodila ideja da kroz radionice za trudnice koje sam napravila u sklopu Erasmus 3P+ :Edukacija za pozitivnu, trudnoću, porod i babinje, spojim svoje veliko osobno iskustvo i znanje o trudnoći, o porodima, ljudskom tijelu, o roditeljstvu, o majčinstvu i znanje i iskustvo kroz edukaciju iz integrativno tjelesno orijentirane terapije (Centar za integrativni razvoj – CIR) u svojoj praksi kao doula, porođajna edukatorica i praktičarka integrativno tjelesno orijentirane terapije.

 

Podrška praktičara uključuje siguran prostor i nježno vodstvo kako bi dotaknuli one dijelove sebe koji su spremni, kroz osvještavanje tijela i blokada koje su nastale zbog potisnutih emocija u tijelu, istovremeno gradeći kapacitet tijela za pojačani protok emocija i životne energije.

Stanje protoka je stanje u kojem naša životna energija slobodno teče i u tom stanju postižemo osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva.

 

Kao porodna i postpartum doula, porođajna edukatorica i praktičarka integrativno tjelesno orijentirane terapije nudim podršku u pripremi za trudnoću.

Također i u trudnoći, za porod, babinje, matresence (odrastanje majke/postajanje majkom), patresence (odrastanje oca/postajanje ocem) i kroz druga intezivna i zahtjevna razdoblja života.

Moje usluge su fleksibilne i prilagođene potrebama pojedine osobe, srećemo se na mjestu gdje jeste na svome putu.

Vaše tijelo, vaš put, vaš porod… moja podrška.

Vaše tijelo, vaš put, vaš porod…moja podrška.